5 gode grunde til, at du skal tage omega-3

Det er ikke uden grund, at omega-3 er den mest populære og mest anvendte ingrediens i kosttilskud i dette land. Omega-3 er et af de mest undersøgte næringsstoffer i verden, og de sunde fedtsyrer har en række videnskabeligt dokumenterede sundhedseffekter.

Uanset om du er gammel eller ung, mand eller kvinde, bør omega-3 være en naturlig del af din kost. Hvis du ikke spiser fedtet fisk mindst to til tre gange om ugen, er den nemmeste måde at sikre dig, at du dækker dine daglige behov, uden tvivl at tage omega-3 i form af kosttilskud.

Fordi omega-3’er spiller en vigtig rolle i så mange aspekter af et godt helbred, kan det være svært at vide nøjagtigt, hvorfor du skal sørge for at få nok af det sunde næringsstof.

Derfor har vi samlet en liste over 5 gode grunde til, at du skal tage omega-3:

1. Ikke produceret i kroppen

Betennelser - Polarkrill - Vitamail

På trods af at omega-3 fedtsyrer hjælper med at beskytte alle celler i vores krop, kan den menneskelige krop ikke producere det vigtige næringsstof alene. Det skal tilsættes gennem kosten, og den bedste kilde til omega-3 er fedtet fisk såsom laks, sild, ørred, makrel, ansjos og sardiner.

Hvis du ikke spiser fedtet fisk regelmæssigt en gang om ugen, anbefales det, at du tager omega-3 i form af kosttilskud.

2. Forhindrer hjerte-kar-sygdomme

Hjerte- og karsykdommer - Polarkrill - Vitamail

Omfattende forskning har givet os stærke beviser for, at en omega-3-rig diæt kan reducere risikoen for alvorlig hjerte-kar-sygdom.

Undersøgelser har vist, at mennesker med en diæt med højt indhold af omega-3 ofte har højere niveauer af det gode kolesterol HDL og lavere niveauer af usunde triglycerider – fedtsyrer i blodet, der kan føre til blodpropper.

En prospektiv blindstudie viste, at et sundt balanceforhold på 4: 1 mellem omega-6 og omega-3 (med en normal vestlig diæt er dette forhold i gennemsnit 15-16,7: 1), kan være forbundet med en reduktion i dødelighed på så meget som 70 %.

3. Pas på dit syn

Makuladegenerasjon - Polakrill - Vitamail

En undersøgelse foretaget i forbindelse med forskning i diabetes viste, at et sundt indtag af omega-3 kan forhindre udviklingen af ​​makuladegeneration – en alvorlig skade på det visuelle centrum i øjenhinden. Dette er en tilstand, der normalt opstår, når vi bliver gamle, og er den førende årsag til blindhed og nedsat syn i Danmark i dag..

DHA hjælper med at opretholde normal syn.

4. Stabiliserer blodtrykket

Blodtrykk - Polarkrill - Vitamail

Gentagne undersøgelser har vist, at omega-3 kan have en stabiliserende effekt på blodtrykket blandt både kvinder og mænd i alle aldre.

En større analyse af 17 undersøgelser med i alt 1524 deltagere, gjort i 2012, konkluderede med at omega-3 viste en signifikant reduktion i blodtrykket hos mennesker med forhøjet blodtryk og ingen signifikant ændring hos mennesker med normalt blodtryk.

DHA og EPA hjælper med at opretholde normalt blodtryk.

5. Sørger for normale triglyseridnivåer i blodet

Hud, hår og negler - Polarkrill - Vitamail

Normale triglyceridniveauer i blodet er under 1,7 mmol / l, når en prøve tages på tom mave. Moderat forhøjede triglyceridniveauer er 1,7-10 mmol / l og kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Et dagligt indtag på 250 mg DHA og EPA hjælper med at opretholde normale triglyceridniveauer i blodet.

 

Så hvilket omega-3-supplement skal jeg vælge?

Polakrill er et af markedets førende omega-3 kosttilskud, udviklet til at fungere optimalt under nordiske forhold. Mere end 30.000 nordmænd nyder i dag de gode helbredseffekter ved at tage to krillkapsler om dagen, og populariteten vokser og vokser.

Som navnet antyder, er Polakrill baseret på krillolie – en af ​​de bedste kilder til omega-3, vi kender. Fordi krill er tæt på bunden af ​​fødekæden, udsættes de ikke for de samme miljøtoksiner som større fisk og havdyr og er derfor en af ​​verdens reneste kilder til omega-3.

De gode fedtsyrer i krillolie er også vandopløselige, hvilket betyder, at kroppen kan nedbryde og bruge olien hurtigere og mere effektivt end omega-3-tilskud af ren fiskeolie.

Ud over en god dosis omega-3, indeholder Polarkrill også rigelige mængder af den kraftige antioxidant astaxanthin og en daglig anbefalet dosis af “supervitamin” vitamin D. Denne kombination gør Polarkrill til et af de mest sundhedsvenlige kosttilskud, der er tilgængelige på Det norske marked.