Derfor er krill vores bedste kilde til omega-3

En af verdens reneste kilder til omega-3 fiskes blandt ismasserne i Antarktis.
Krillfiskeri anses for at være meget bæredygtigt.

Det er ingen hemmelighed, at omega-3 er et af de vigtigste næringsstoffer, du kan levere til din krop. Siden midten af ​​det 19. århundrede har Danskere slugt spiseskefulde torskeleverolie, og forskere, læger og ernæringseksperter er alle enige om, at omega-3 spiller en vigtig rolle for at opretholde et godt helbred.

Traditionelt har de af os, der ikke spiser nok fisk, haft vores omega-3-behov dækket gennem fiskeolie – enten i flydende form eller i form af kapsler.

Men hvad hvis der er en bedre kilde til omega-3 end fiskeolie?

Det er tid til at bryde med traditionen

Vi danskere er glade for traditioner, og mange af os tager sandsynligvis torskeleverolie let og enkelt, fordi det er det, vi ved. Det er det, vi altid har taget, og det er det, vi ved.

Og vigtigst af alt: Fiskeolie i torskeleverolie er pakket med de lange, flerumættede fedtsyrer docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA), der gør underværker for vores helbred.

Men betyder det faktum, at fiskeolie er en god kilde til omega-3, nødvendigvis at den er den bedste?

Det enkle svar på dette spørgsmål er “nej”. Den fisk, vi er så glad for, skal ses slået af et lille antarktisk krebsdyr kaldet krill.

Krill – den næste generation af omega-3

Krill er den bedste kilde til omega-3, vi kender i dag. Ligesom fiskeolie indeholder krill en høj koncentration af DHA og EPA, men den olie, vi får fra dette lille krebsdyr, har også gode kvaliteter, som vi ikke finder i traditionel fiskeolie.

Hvorfor er omega-3 så vigtig?

Der er mange gode grunde til at få masser af omega-3′.

Omega-3 hjælper med at vedligeholde:

  • Normal hjernefunktion
  • Normalt syn
  • Hjertets normale funktion
  • Normalt blodtryk
  • Normale triglyceridniveauer i blodet.

For det første er krill placeret nær bunden af ​​fødekæden og udsættes derfor ikke for de samme miljøgifter som større fisk og havdyr. Kombineret med en relativt kort livscyklus gør dette krill til en meget renere kilde til omega-3.

En anden ting, der giver krillolie en fordel i forhold til fiskeolie, er den faktiske ophobning af fedtsyrer.

Omega-3 i fiskeolie er pakket som triglycerider og har derfor brug for ekstra behandling i kroppen, inden de kan bruges. Omega-3 i krillolie pakkes igen som fosfolipider, som straks kan absorberes i kroppen.

Et godt billede af dette er at forestille sig fedtsyrerne i fiskeolie som småsten, som kroppen skal nedbrydes i sand, før de kan bruges. Hvis du på den anden side får dine omega-3 fedtsyrer gennem krillolie, er disse allerede opdelt i sand.

Med andre ord er krillolie ikke kun en renere kilde til omega-3, den er også langt mere effektiv.

Indeholder en stærk antioxidant

Sidst men ikke mindst er krillolie fyldt med den kraftige antioxidant astaxanthin – et naturligt farvestof, der giver laks, krebs, hummer og krill deres naturlige rødlige farve.

Astaxanthin fungerer som en beskyttelse mod sollys (den røde kat bruger den som solcreme, når den stiger op fra havbunden hvert forår). Det virker ved aktivt at angribe ilt og forhindre oxidation.

Vi bruger disse egenskaber som en naturlig stabilisator i Polarkrill. Det er naturens egen måde at sikre, at olien holder lang tid og har en frisk og god kvalitet.

Polarkrill

To krillkapsler om dagen dækker dine daglige behov for omega-3 og D-vitamin.

Polar krill er et naturligt kosttilskud, der kombinerer fiskeolie og krillolie.

Polar krill er udviklet til at fungere optimalt under nordiske forhold, og er i løbet af de sidste seks år vokset til at blive et af markedets førende omega-3 kosttilskud. I dag får mere end 40.000 skandinaviere deres behov for omega-3 og D-vitamin dækket samt en god dosis astaxanthin ved at tage to krillkapsler dagligt.