Studier

Det er lavet mange studier om omega-3-fedtsyrer og vigtigheden af at indtage omega-3-fedtsyrer fremhæves verden over. 

Polarkrill indeholder de essentielle omega-3-fedtsyrer EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosahexaensyre). I tillæg til 10 μg vitamin D og 2 mg astaxanthin. 

De to fedtsyrer EPA og DHA har en dokumenteret effekt på hjerte- og karsygdomme og hjerne- og synsfunktioner. 

EPA er vigtigst for hjerte- og karsygdomme, mens DHA er vigtigst for hjerne- og synsfunktioner. Alle mennesker har både EPA og DHA i alle kroppens celler, men kroppen kan kun i en mindre grad producere disse fedtsyrer selv. 

Derfor er det vigtigt at få indtage disse essentielle fedtsyrer med kosten. 

EFSA, som er EUs fødevaresikkerheds organ, anbefaler friske personer et indtag af marint omega-3 på 250 mg for at forebygge hjerte- og karsygdomme. 

DHA og EPA bidrager til at 

  • Opretholde normalt blodtryk
  • At opretholde normale triglyceridniveauer i blodet
  • Hjertets normale funktion
  • At opretholde normal hjernefunktion
  • At opretholde normalt syn
  • Mødres indtagelse af docosahexaensyre (DHA) bidrager til den normale udvikling af hjernen hos fostre og ammende spædbørn.

Vitamin D bidrager til:

  • normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
  • normale calsiumniveauer i blodet
  • bidrager til at opretholde normale knogler
  • at opretholde normal muskelfunktion
  • at opretholde normale tænder
  • immunsystemets normale funktion
  • Vitamin D spiller en rolle i celledelingsprocessen

Anitoxidanten astaxanthin

Astaxanthin er stærk antioxidant. Det er astaxanthin som giver den røde og rosa farve i bl.a. laks, ørred, rejer og krill

2-16 mg beskytter cellerne i kroppen og hjælper med at opretholde immunforsvaret. 

Polarkrill indeholder 2 mg astaxanthin.